Z Hradecka

Ukrajinská krize ovlivňuje i obchod, Rubeně hrozí ztráty: Krize na Ukrajině denně plní stránky novin, mnoho Čechů ji ovšem chápe jako něco vzdáleného, co se jich prakticky nedotýká. I v Hradci Králové však můžeme najít lidi, které neblahá situace na východě Evropy ovlivňuje. Jde zejména o zástupce společností, které s Ukrajinou a Ruskem pěstují obchodní styky.

Podjezd do Kuklen zatím ukáže vlídnější tvář cyklistům: Zatím příznivější situace směrem k cyklistům – tak zní plány magistrátu města Hradec Králové týkající se podjezdu pod železniční tratí směrem do Kuklen. Územní plán už bude zřejmě odvážnější, počítá s rozšířením až o jeden jízdní pruh, s prohloubením a se stezkou určenou pro cyklisty a chodce.

Ze sportu

Prokopec prohlásil: Veškerou zodpovědnost beru na sebe: Podle svých představ si v zimě doplnil tým a teď s ním kouč Luboš Prokopec vyráží dobýt Fotbalovou národní ligu. Cíl královéhradeckého mužstva pro jarní část sezony? Uhájit první místo, maximálně klesnout o stupínek níž a po roce se vrátit do elitní soutěže.