Z Hradecka

Konec útrap – Tyl se otevírá: Gymnázium J. K. Tyla v Hradci Králové se konečně dočkalo. Po dlouhých útrapách se v pondělí žáci nastěhují zpět do své školy, která prošla rozsáhlou rekonstrukcí. S opravami se mělo začít už v listopadu 2011, kdy gymnázium našlo dočasný azyl v bývalém Ústavu hluchoněmých na Pospíšilově třídě.

Plýtváme jídlem, upozorňovali dobrovolníci v centru Hradce: Příští rok oslaví šedesát let od svého narození. Pavel Pitzmos žije už dva a půl roku na ulici, vrásky si z toho však nedělá. „Jsem z Jižní Moravy. Do Hradce jsem přijel za prací, kterou jsem nakonec nedostal. Dopadlo to takhle," usmívá se prošedivělý pán, který stejně jako řada jiných zavítal na sobotní akci Jídlo místo zbraní před hradecké Atrium.

Ze sportu

Rolko: „Je to zbytečná porážka":Hradečtí fotbalisté ve šlágru jara podlehli Táborsku 1:2, branku „votroků" vstřelil Vaněček. Kapitán svoji loď k prvnímu jarnímu vítězství nedovezl. Hradec o gól podlehl svému soupeři. „Je to zbytečná porážka," říká hradecký stoper Adrian Rolko.