Z Hradecka

Machři přes počítače zaplnili hotely. Přijeli na konferenci: Od pondělka je Hradec Králové plný počítačových expertů, politických špiček i zástupců veřejné správy. Hotely jsou nacpané k prasknutí, v kongresovém centru Aldis se totiž koná už 17. ročník renomované konference Internet ve státní správě a samosprávě. Hosté konference přijížděli do města už v neděli a hradecké hotely si užívají plných pokojů. Zamlouvat si je museli hodně dopředu.

Funkční krása připomíná altán nad pramenem: Na většinu školních exkurzí člověk časem zapomene pro naprostou nezáživnost. Tou, na níž já pravděpodobně nikdy nezapomenu, je prohlídka 38,5 metrů vysoké jímací vodárenské věže na Novém Hradci – tzv. Vodojem. Prohlídka mi odhalila tajemství proudu vody tekoucího z vodovodního kohoutku. Podezření, že není možné, aby z tak malé nádrže bylo vodou zásobován každý člověk v tak rozlehlém městě, však zůstalo.

Ze sportu

Největší posila? Stoper Križko: V zimě rozšířilo kádr druholigového Hradce Králové osm nových fotbalistů. Tři z nich se zabydleli v základní sestavě, někteří jsou zranění, další na šanci čekají. Jak si zatím vedou? Deník jejich snažení zmapoval a procenty ohodnotil jejich dosavadní přínos pro tým. Například z Hableho je „pan Pecháček".