Z Hradecka

Zastupitelé: S TOP 09 a Vedlichem končíme: Je to téma, které rozděluje Hradec. A nyní i politické souputníky. Otázka fotbalového stadionu – tedy, zda bude stát společně s obchodním centrem, či nikoli – ukončila spolupráci sdružení Starostové a nezávislí s TOP 09. Do podzimních komunálních voleb půjdou odděleně. 
A navíc z řad TOP 09 odcházejí zastupitelé Jaklová s Nádvorníkem. To může narušit už tak křehkou koalici v zastupitelstvu, která bude nyní mít pouze 19 hlasů.

Flošna ještě zůstane zavřená, hlásí prudké ochlazení a déšť: Sobotní otevření takzvané vedlejší sezony překazila předpověď meteorologů. Má se výrazně ochladit a pršet, 3. května tedy zůstanou brány jediného hradeckého koupaliště zavřené. Návštěvníci si tak musejí počkat na teplejší dny. Jakmile se oteplí, můžete do bazénů. „Flošna je k otevření nachystaná už nyní," potvrzuje Magdaléna Vlčková, mluvčí hradeckého magistrátu.

Ze sportu

Hradec hlásí dvě posily: Slováka a Skokana: Slovenská kolonie v hokejovém Hradci Králové se rozrostla na půltucet. Mountfield HK v den zahájení přípravného období představil první dvě posily vlastnící pas našich východních sousedů – 
z Plzně přichází křemičitý obránce Tomáš Slovák a z finančně destabilizované pražské Slavie útočník Dávid Skokan. To nejlepší však přijde až nyní: roční kontrakt podepsala jedna z nejvýraznějších postav loňské sezony – osmatřicetiletý útočník Jaroslav Kudrna