Z Hradecka

Příměstské tábory už hlásí plno, nabízí brusle i učení: Ráno pusa na rozloučenou a večer zase doma. Tak se liší příměstské tábory od těch klasických. Každý den ráno předáte dítě do rukou pracovníků  tábora a odpoledne si ho zase vyzvednete. Kromě toho motivuje většinu rodičů také cena. V porovnání s klasickým pobytovým táborem mimo město zaplatí za ten příměstský totiž zhruba třetinu ceny.

Opilci se povalovali na nábřeží, pod mostem i na zastávkách: Během čtvrtečního dne měli hradečtí strážníci veselo. Teplé počasí a zřejmě důvody k oslavám stojí za přemnoženými opilci ve městě. Na protialkoholní záchytnou stanici odvezli strážníci pět opilých osob, z toho čtyři muže ve věku 23 – 66 let a dvaapadesátiletou ženu. Někteří z nich ani nezvládli orientační dechovou zkoušku.

Ze sportu

Třída plná premiantů! To je Hradec Králové: Tohle je třída premiantů. Výborné známky dostali fotbalisté FC Hradec Králové při tradičním posezonním hodnocení Deníku. Právem si je zaslouží. Za postup do první ligy tomu ani nemůže být jinak. I přesto se našli tací, ke kterým směřovalo pár výtek. Uplynulý ročník pro "votroky" skončil bleskurychlým návratem do první ligy a oslavami.