Z Hradecka

Knihkupec: Knížky zajímají hlavně máničky: Ten stánek nelze minout. Stojí hned vedle pestrobarevného stanu pojízdné čajovny na v Žižkových sadech a prodavač se na vás usmívá už z dálky a mává knížkou. Většina jich je starých, ale najde se tu i pár novějších. „Hradecké festivalové publikum mě baví. I proto jsem tu už potřetí," usmívá se prodavač Michal, který si přál zůstat tak trochu v utajení. „Ať se na mě přijdou lidé podívat. Jsem tu až do pondělí," říká mladý muž.

Třebechovickou cyklostezku komplikuje výkup pozemků: Stavba cyklostezky z Třebechovic pod Orebem do Krňovic se komplikuje. Město zatím nebude mít všechny potřebné pozemky nutné k výstavbě. „Při řešení výkupu potřebných pozemků se ukázalo, že z důvodu probíhajících církevních restitucí nelze nyní vykoupit potřebný pozemek v oblasti povodňové lávky, a proto se výstavba cyklostezky rozdělila na dvě etapy," uvedl Jiří Němec, starosta Třebechovic pod Orebem.

Ze sportu

Štípek: „Chci ukázat, že na první ligu mám": Přišel si podmanit Hradec. Ukázat, že na první ligu má s prstem v nose. Po nepovedeném roce v Mladé Boleslavi a v Plzni se fotbalista David Štípek nové štace na východě Čech nemůže dočkat. „Chtěl jsem změnit prostředí a jít do klubu, kde budu cítit větší šanci hrát. V mém věku to potřebuju. Devadesát minut za Hradec je lepší než dvacet za Plzeň," tvrdí největší letní posila „votroků", která přesně před rokem na hradeckém stadionu křepčila s mistrovským pohárem v dresu Plzně.