Z Hradecka

Nový klub? Studenti se ho dočkají už v říjnu: Žádné neonové cedule, žádný cigaretový kouř. Místo toho tematicky pestré hudební večery, akustické koncerty, teplá a studená kuchyně. To vše slibuje nový klub, který se už začátkem října otevře přímo v centru Hradce Králové. Cílí na studenty a lidi kolem třicítky. Není to totiž tak dávno, co se hradečtí studenti rozčilovali, že klubová scéna ve stotisícovém městě zavání nudou. Nový klub s tajemným názvem Virgo poprvé otevře už první říjnový pátek.

Nový Bydžov trápí nezaměstnanost i Romové: Nezaměstnanost ve městě přesahuje deset procent. Práci mohla dát lidem (zvláště vysokoškolákům) firma v průmyslové zóně zaměřená na technické obory – záměr se však nepodařil a firma se s Bydžovem rozloučila. „Záměr sice uvítala naprostá většina zastupitelů, nicméně objevily se nepravdy, které podpořili občané peticí, v naprosté většině na základě dezinformací," sdělil už před časem starosta města Pavel Louda..

Ze sportu

Kouč Draisaitl si stěžuje, že trénuje dva různé týmy: Porazí Spartu, pak selžou v Liberci. Bez bodu ze své haly slavně vyženou Pardubice, aby vzápětí ostrouhali v průměrných Karlových Varech. V Hradci si lámou hlavu se stálostí formy hokejistů. Po porážce na západě Čech 1:2 si na to postěžoval i trenér Peter Draisaitl. „My aktuálně hrajeme se dvěma týmy. Jeden hraje stabilně a umí to. Jeden hraje labilně, nevyrovnaně a neumí to," říkal po nedělním neúspěchu v Karlových Varech.