Z Hradecka

Bílou věž opravují dál. Otevře až na jaře: Přes sedmdesát metrů vysoká dominanta krajského města zůstane zavřená dál. Nezaměnitelný výhled na Hradec z jejích ochozů si přitom měli lidé užívat už od prosince. Teď je jisté, že se tak určitě nestane. Bílá věž se otevře nejdříve 30. dubna. Stavbaře překvapil nečekaně špatný stav zvonové stolice, na které dlouhá léta „seděl" několikatunový zvon Augustin.

Pitnou vodu vyrábí už padesát let. Po opravě může sloužit dál: Dva roky trvala oprava úpravny vody na řece Orlici. Investice vyšla na celkem 116 milionů korun, 104 milionů zaplatily Vodovody a kanalizace Hradec Králové (VaK), zbývající část uhradila Královéhradecké provozní. Modernizovaná úpravna stoprocentně zabezpečí dodávku pitné vody do domácností na Hradecku.

Ze sportu

Na Hübschmana se těší. Podobné výzvy má rád: Velkých jmen se nebojí. Naopak. Sám říká, že hrát proti lepším je vždycky výzva. V sobotu jedna taková přijde. Ve středu pole bude hradecký záložník Matěj Kotiš často v kontaktu s jabloneckým štítem a mnohonásobným reprezentantem Tomášem Hübschmanem, jehož není fotbalové veřejnosti třeba představovat.