Z Hradecka

Kampaň za statisíce. Přiznávají je strany?: Za kolik se dá pořídit předvolební kampaň? Gulášek na náměstí, billboardy v ulicích nebo práce grafiků na letácích. To všechno stojí v součtu sta tisíce. Některá hradecká politická hnutí a strany částku zveřejňují na svých webech nebo si vytvořily snadno dohledatelný transparentní účet. Někteří však cenu kampaně neuvádějí vůbec nebo mluví o směšně nízkých číslech.

Severní terasy opraví. Lidem ale vadí kácení: Cesta od hradeckého magistrátu města směrem nahoru na náměstí je přes kdysi krásné historické Severní terasy rok od roku komplikovanější. „Na náměstí se přes hradby už moc jít nedá. Hodně cest je zablokovaných plotem, z čehož chápu, že to asi příliš bezpečné není. Už by se to mělo opravit," svěřila se při pohledu na Severní terasy nad Žižkovými sady Marie Kroftová, která zrovna čekala na blízké zastávce MHD. Radnice terasy opravit chce, shání peníze a dokonce už zná i podobu vítězného návrhu.

Ze sportu

„Můžeme to zachránit": Po jednoznačné porážce 0:2 s Jabloncem Jakub Chleboun hudroval, že nikdo z týmu na sebe nedokázal vzít zodpovědnost a každý se bál hrát. „Jablonec jsme tím dostali na koně, on držel míč a my jen běhali," prohlásil. „Votroci" prohráli potřetí v řadě, sesunuli se na 15. příčku fotbalové Synot ligy, kde se jim nedýchá vůbec dobře. „Jedeme do Příbrami a máme doma České Budějovice. Všechno to budou utkání o šest bodů. Pokud je zvládneme, můžeme podzim zachránit," soudí hradecký obránce.