Z Hradecka

„Hluchák" ozdobí prejzová střecha a historická dlažba: Neobarokní trojkřídlá a více než stoletá dominanta Pospíšilovy třídy v krajské metropoli se dočká rozsáhlé rekonstrukce. Vzhledem k tomu, že jde o historický objekt, ponese se jeho oprava rovněž v duchu doby minulé. Budově, ve které se před mnoha lety učili neslyšící, už se na zoubek podívali památkáři.

Adalbertinum provoněly pochoutky z 35 zemí: Do Ruska, Holandska nebo do dalekého Peru? Setkání národů je jako cesta kolem světa. Vůně dálek vás zasáhne hned u vchodu. Cizinci v pestrobarevných krojích, štěbetání ve všech možných jazycích i exotické fotografie. U stánků, které se prohýbají pod lahodnými chuťovkami, se prezentuje 35 různých zemí.

Ze sportu

Emotivní Kotiš: „Po gólu jsem málem brečel": Závratnou rychlostí sletěl dolů, teď se drápe vzhůru. Po náhlém poklesu formy a problémech se životosprávou je fotbalista Matěj Kotiš zpátky ve formě. V pohárovém zápase proti Plzni (1:2) vstřelil jedinou branku Hradce Králové, ale nejen to: ukázal, že herně se vrací do fazony, která ho zdobila na začátku sezony. „Takový zápas jsem potřeboval," lebedí si.