Z Hradecka

Trubička zlepší život. Nahradí močovod: Lepší a komfortnější život bude mít nyní šedesátiletá pacientka, které královéhradečtí lékaři voperovali do těla speciální tzv. extraanatomický stent. Díky němu funguje její vylučovací soustava v podstatě normálně. Stent je tak náhradou za hadičku vyvedenou z ledviny do pytlíku na moč. Dotyčný nemusí řešit komplikace s tím spojené.

Nechybí atletika ani kariérní poradna. Univerzita se otevírá: Jedno staré anglické pořekadlo praví: „Buďte na učitele hodní, jednou můžou učit vaše děti!" To si vzaly k srdci desítky studentů a pracovníků Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové, když v pátek vítaly možná budoucí studijní kolegy a hned u vchodu je s úsměvem zásobovaly letáčky a plackami s logem školy.

Ze sportu

Krajská atletika se o svoji budoucnost nemusí bát. Talentů má poměrně dost: Novoměstské školní restaurační zařízení Pyramida bylo opět po roce hostitelem vyhlášení Nejúspěšnějších atletů Královéhradeckého kraje. Prim v letošním vyhlašování znovu hráli atleti královéhradeckého Sokola a novoměstského Sportovního klubu, své zástupce ale mělo na slavnostním vyhlášení i Trutnovsko.