Z Hradecka

Spor mezi koalicí a opozicí. O informace: Práce zastupitele není jednoduchá. Podle některých ani někdy nemá dostatečné podklady pro rozhodování. To se ukázalo při rozhodování o doplacení budoucí ztráty hradeckému dopravnímu podniku. A že nešlo o malé peníze - ve hře bylo 163,5 milionu korun.

„Jsou to šupáci," kritizují lidé zdražení pošty: Špatné pověsti se zřejmě státní podnik Česká pošta jen tak nezbaví. Ceník v posledních letech změnila hned několikrát, a pokaždé to zákazníky zabolelo. Velké zdražení přišlo například v srpnu 2013. Úderem letošního února pak další. Zdražilo se v podstatě všechno, jen na známce najdeme stále číslovku 13.

Ze sportu

Vašíček: „Čapína" hned sundám dolů: Na začátku sezony neměl Jiří Vašíček jisté místo v sestavě v Hradce Králové. Na hokej se několikrát díval pouze z tribuny. Jak šel čas, zařadil se mezi šest nasazovaných obránců. A paradox na konec. Teď coby suverénně nejzkušenější hráč defenzivy šéfuje šesti mláďatům. „Neviděl bych to tak dramaticky. Oni jsou to všichni výborní hokejisté, na svůj věk hrají celkem zkušeně a může z nich něco být," pravil Vašíček.