Z Hradecka

„Pomozme uprchlíkům. Dluhy se mají splácet," připomněl Zeman: Přesun polní nemocnice do Jordánska, spor o Ferdinanda Peroutku, personální obsazení bankovní rady České národní banky eurooptimisty či příspěvek katolické církve na zřizování hospiců, který chce řešit s papežem Františkem: ještě nikdy nebyla návštěva českého prezidenta v hradeckém kraji tak nabitá. Ne kvůli množství navštívených měst, ale pozorností, kterou na sebe prezident dokázal strhnout. Miloš Zeman v pátek po třech perných dnech opustil humna kraje pod nejvyššími českými horami.

Ghetto zatím z Honkovy ulice nezmizí. Město situaci řeší rok: Nenápadné domy v hradecké Honkově ulici zvenku vypadají sice opuštěně, ale realita je jiná. Stahují se do nich bezdomovci a narkomani. Vymlácená okna a posprejované zdi hyzdí okolí. Zahradu, která naštěstí není z ulice vidět, by si leckdo mohl splést se skládkou. Město už rok slibuje, že s domy něco udělá, ale stále se nic neděje. Místním dochází trpělivost. „Před rokem nám  tehdejší náměstek Soukup a náměstkyně Maclová slíbili, že v brzké domě najdou pro domy řešení. Bohužel stav je pořád stejný," zazněla stížnost.

Ze sportu

Ustrašené panenky záchranu nevybojují: Pouští se do mise, o které možná ani sám není přesvědčený, že se dá zvládnout. Najevo to ale nedá. Bohuslav Pilný jde do války. Chce „votroky" udržet v Synot lize. „Všichni víme, jaké to bylo v druhé lize. Hráči i my trenéři. Je to úplně o něčem jiném, rozdílný svět. Nikdo z nás tam nechce zpátky," říká lodivod fotbalistů Hradce Králové, kteří na nesestupové čtrnácté místo ztrácí před jarní částí pět bodů. „V kabině jsme si jasně řekli, že dokud bude naděje, budeme se o to rvát," bojovně prohlašuje.