Z Hradecka

Pozor na násilníky. Léto je pro ně lákavé: Vyprávět své by o tom mohly ženy z obce Vonoklasy u Prahy, ve strachu z útoku násilníka žily dennodenně osm měsíců. Od října loňského roku napadl pětadvacetiletý deviant tři ženy, poslední znásilněná se přihlásila minulý pátek. Policie ho chytila v neděli večer. To Hradecko takové sériové násilníky dlouho nepamatuje, například nedávné zvěsti o „vlakovém násilníkovi", který měl letos v zimě znásilnit mladou dívku při cestě vlakem z Prahy do Hradce, policie nepotvrdila.

Silná trojka z Ameriky i Koller a Dyk. 'Rokáč' začíná za týden: Východočeská metropole může začít pomalu odpočítávat. Do začátku Rock for People – jednoho z největších českých festivalů – zbývá poslední pár dní. Hudební svátek ro(c)ku startuje už příští týden ve čtvrtek a poslední možnost pořídit výhodnější vstupenku v předprodeji lze jen do středy 27. května do půlnoci. Seznam hudebníků už pořadatelé zveřejnili. Jak se ale v třídenním festivalovém maratonu vyznat?

Ze sportu

Odevzdali jsme všechno? Vaněček chválí management, za sestup mohou hráči: Byla to smutná rozlučka s vlastními fanoušky a s první fotbalovou ligou, která minimálně na rok z Hradce Králové zmizí. „Votroci" na domácím stadionu prohráli se Slavií 0:1, když se prakticky nedostali k pořádnému ohrožení Berkovcovy branky. Také proto na tiskové konferenci hovořil trenér Róbert Barborík o tom, že  utkání nemělo prvoligové parametry. Nejlepším domácím hráčem nudného zápasu, který rozhodl osmnáctým gólem v sezoně hostující Milan Škoda, byl David Vaněček.