Z Hradecka

Poslední bitva o Bailey Bridge. S akcí se loučily stovky diváků: Poslední dny války v Německu v roce 1945. Třetí říší, která měla přetrvat tisíce let, se valí angloamerická vojska. Nacistické vedení sahá k posledním zločinům své éry a na frontu posílá umírat starce, ženy a děti. Taková byla zápletka sobotní akce Bailey Bridge, kterou pořádá občanské sdružení Garda města Hradce Králové ve spolupráci s dalšími kluby vojenské historie.

Přípravy vrcholí, za Hradcem už vyrůstá areál pro „Rokáč": Festivalové přípravy vrcholí a areál královéhradeckého letiště se začíná měnit k nepoznání. Už ve čtvrtek se odtud ozvou první tóny kytar – neklamný důkaz, že další ročník Rock for People je tady. Třídenní hudební maraton patří k největším akcím svého druhu u nás, každý rok na něj zamíří tisíce lidí z celé republiky i ze zahraničí. A letošní v pořadí už 21. ročník nebude žádnou výjimkou.

Ze sportu

Rolko zamával první lize, loučil se vítězstvím: Rozlučka s ligou i ta osobní veterána Adriana Rolka se povedla báječně. „Votroci" potvrdili, že Teplice jsou pro ně zaslíbenou destinací. Na Stínadlech vyhráli potřetí za sebou. I přes konečné patnácté místo a smutný pád do druhé ligy na lavičce Hradce Králové zůstává Bohuslav Pilný, naopak končí Róbert Barborík. Tři zápasy, tři vítězství. Hradec to v Teplicích prostě umí. Prvoligovou derniéru zvládl i s rozštelovaným kádrem.