Z Hradecka

Opozici se nelíbí střet zájmů primátora: Sága jménem Tepelné hospodářství Hradec Králové (THHK) versus Elektrárny Opatovice (EOP) stále nekončí a má další pokračování. Opoziční zastupitelé mají k jednání primátora Zdeňka Finka výhrady. Největším problém je podle nich střet zájmů. Primátor města totiž zasedá zároveň v dozorčí radě společnosti EOP. „Od prodeje městského podílu EOP  je zvykem, že starostové Pardubic, Chrudimi a našeho města jsou členy orgánů společnosti. Dříve snad v představenstvu a později v dozorčí radě. Chápu tuto pozici jako pozici za město a také se podle toho chovám," vysvětluje primátor.

Dobíjení karet přes internet boduje, využily ho už tisíce lidí: V době chytrých telefonů a internetu přístupném takřka na každém rohu, jde vlastně o velmi logický krok. Zájem o internetové dobíjení karet přesto předčil všechna očekávání. Možná i proto, že funguje na tak jednoduchém principu: nemusíte hledat automat na dobíjení městské karty a lovit po kapsách drobné, ale vše vyřídíte během několika kliknutí doma od počítače či z mobilu. Elektronické dobíjení zavedl dopravní podnik letos v březnu a během několika týdnů se stalo hitem.

Ze sportu

Kořen je Bůh, slaví Kratonohy pohárový triumf: Byl to souboj fotbalových superstřelců. Mladého a dravého se zkušeným a spolehlivým. Oba ukázali extratřídu, ale jen jeden vyhrál. Jiří Kořínek vystřílel Kratonohám triumf ve finále Poháru hejtmana. Sršni zdolali 
v Miletíně Červený Kostelec 4:2, k čemuž přispěl třemi brankami. Martin Vít, snajpr na druhé straně, obstaral oba zásahy poražených. Bylo to parádní finále - zápas plný gólů, emocí i příběhů. Souboj kanonýrů byl jedním z nich.