Z Hradecka

V rybnících i řekách chybí voda. Nádrže mohou zůstat prázdné: Katastrofa a zoufalství. Tak mluví o letošním suchu rybníkáři i vodáci. I přes bouřky a srážky v minulých dnech se situace nelepší. Optimistická není ani předpověď meteorologů. „Dnes již srážky nepředpokládáme. Hladiny zvláště menších toků mohou mít vzhledem ke srážkám mírně kolísavou tendenci, obecně bude nadále převažovat tendence setrvalá. V porovnání s dlouhodobými červencovými průměry jsou průtoky převážně podprůměrné," zní hydrologická předpověď.

Celý týden offline? Táborový program musí být zábavný, pak to děti bez počítačů vydrží: „Hlavní je, aby se děti bavily, pak je může zaujmout jakékoliv téma," tvrdí koordinátorka letního tábora Lenka Kubíčková. Své bohaté zkušenosti zúročí letos v létě na příměstském táboře pro školní a předškolní děti, který pořádá hradecká lesní školka U Tří veverek. „Děti se schází v osm ráno, následuje ranní kruh, což je motivační příběh nebo divadlo, potom se rozdělíme na skupinky. Každý den se snažíme, abychom dětem nabídli sportovní, výtvarné i hudební vyžití," popisuje pětidenní program.

Ze sportu

„Hradec je pro mě krok vpřed," říká Bederka: Jeho příchod do Hradce byl poměrně rušný a provázely ho emoce. Dvacetiletý fotbalista pražské Sparty Jiří Bederka uplynulou sezonu strávil v Pardubicích a klub počítal, že se jeho hostování prodlouží. Jenže letenský klub poslal talentovaného stopera k sousedním „votrokům". Zatímco v Pardubicích byli vzteky bez sebe, v Hradci si mnou ruce. „Sparta se k tomu vyjádřila tak, že Hradec by byl pro mě lepší. Já jsem s tím neměl žádný problém. Myslím si, že Hradec je pro mě krok vpřed," říká sám Bederka, který pochází z České Skalice a angažmá v klubu z rodného kraje si zatím pochvaluje.