Z Hradecka

U Aldisu vyrůstá relaxační zóna, užívat si ji budou jen lidé z lázní: Místo k relaxu a osvěžení pro rodiny s dětmi přímo v srdci města – to by podle vedení města měla v budoucnu symbolizovat Slunná loučka mezi Aldisem a městskými lázněmi. Oplocený areál za necelých pět milionů korun s mlhovištěm, opalovacími lehátky a lavičkami tam začal vyrůstat v minulých dnech a má rozšířit služby městských lázní. To mimo jiné znamená, že podmínky jeho užívání budou stejné jako na kryté „padesátce", vstup bude možný přes bazén a tudíž placený.

V Hradci otevřeli potravinovou banku – nakrmí rodiny v nouzi: Spočítali jste si někdy, kolik jídla týdně vyhodíte? A co teprve, kolik ho zlikvidují velké markety. V popelnicích skončí každý rok tuny potravin. Přitom by mohly dostat ještě druhou šanci. Své o tom ví i Václav Hrček – předseda občanského sdružení Potravinová banka Hradec Králové, které v letošním roce rozjelo v Královéhradeckém kraji svou činnost.

Ze sportu

Pázler: Věřím, že se moje kariéra zase nastartuje: Není to tak dávno, co v dresu pražské Dukly okouzlil fotbalovou ligu. Vysloužil si přestup do Jablonce, ale tam jeho fotbalová kariéra uvadla. A teď se snaží o její restart. Čtyřiadvacetiletý útočník 
Jan Pázler věří, že se mu to v Hradci Králové povede. „Doufám, že se moje kariéra tady zase nastartuje," říká Pázler, který se narodil v Náchodě a už v mladém věku vyrazil do Slavie. Teď se oklikou vrátil do rodného kraje a rád by s „votroky" slavil postup. Sám by k tomu chtěl ve druhé lize přispět porcí gólů.