Z Hradecka

Podmínka ČSOB? Chce lávku přes Labe: Pracovní místa pro minimálně osm set lidí, které by měly vzniknout v plánované administrativní budově bankovního giganta ČSOB na louce vedle královéhradeckého Aldisu, mohou být v ohrožení. Banka totiž po městu chce, aby urychleně postavilo lávku přes Labe, která by spojila oba břehy a centrum města.

Do Vánoc času dost? Města už pro svá náměstí shání stromy: Ačkoli na barevná světýlka, ozdoby a třpytivé řetězy nenarazíte ještě ani v obchodech, města už se na vánoční čas začala pomalu ale jistě připravovat. Tradiční výzdoba je totiž nejen finančně, ale hlavně časově náročná. A nejhůř se jako naschvál shání to, co je nejvíc vidět – vánoční strom. Každému většímu náměstí v zemi tradičně po čas adventu dominuje bohatě zdobený majestátní jehličnan.

Ze sportu

Matějovský chce upevnit vedoucí pozici: Předposlední krok zbývá udělat Michalovi Matějovskému na jeho cestě za triumfem v Evropském poháru cestovních vozů (ETCC). V kategorii Super 2000 TC2 poměří o tomto víkendu své síly se soupeři na belgickém okruhu Zolder. Trať, po níž se svého času proháněly i monoposty formule 1, není pro jezdce z Hradce Králové úplně neznámou, byť ETCC na ní hostuje vůbec poprvé.