Z Hradecka

Honkova ulice prokoukne: Zpustlý dům nahradí odlehčovací služba: Lidem v sousedství Honkovy ulice v Hradci Králové po letech svítá naděje, že se konečně zbaví dvou zpustlých budov, které se staly oblíbeným cílem bezdomovců a narkomanů. Domy s nevalnou pověstí jsou léta předmětem stížností místních, kteří upozorňují nejen na zápach, ale i na povalující se injekční stříkačky a nepořádek všude kolem. Menší z objektů se nyní demoluje.

Zabezpečte dobře svoje chaty a chalupy, zlodějům začíná rej: Zavřít, zamknout a nejlépe ještě zabednit. Období, kdy lidé na zimu chvatně opouštějí svoje chaty a chalupy, každoročně využívají všímaví nenechavci. Jen loni vykradli lupiči v Královéhradeckém kraji podle policejních statistik skoro dvě stovky rekreačních objektů. Před nezvanými hosty se každý brání po svém. Někdo investuje do drahého bezpečnostního systému, jiný umluví souseda k namátkovým kontrolám a někomu je nejlépe, když svůj přechodný domov na zimu téměř vyklidí.

Ze sportu

Sychra se chystá končit, Rio mu uteklo mezi prsty: Sladký konec hořké sezony. Divné spojení, že? Skeetař Jan Sychra se v posledním letošním závodě stal v korejském Degu armádním mistrem světa, což samo o sobě představuje velikánský úspěch. Elitní brokař přesto smutní. Během sezony se mu ani na jednom z podniků nepovedlo vystřílet vysněné kvalifikační místo pro olympijské hry v Riu. Šestačtyřicetiletý matador z Dukly Hradec Králové se tak s definitivní platností chystá pověsit flintu na hřebík.