Z Hradecka

Vrátí se do Červeného dvora kat, který tam nikdy nebyl?: „Prdlajs straší. Já tu bydlím tři sta let a ještě jsem žádný strašidlo neviděl," odpovídá ve snímku Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody majitel starého mlýnu jedné z pasažérek „nezastavujícího" vlaku na konstatování, že v nedalekém stavení straší „velkej černej pes a mrtvej kostelník." Podobné zkazky se od nepaměti vztahují i k hospodářství, které leží nedaleko tratě z Hradce Králové na Pardubice, a kterému Hradečáci přezdívají Červený dvůr či Katovna.

Třebechovice a Krňovice spojí stezka, součástí bude podchod: Pohodlnější a hlavně bezpečnější cesta čeká už brzy na chodce a cyklisty mezi Třebechovicemi pod Orebem a Krňovicemi na Hradecku. Novou stezku pro ně nechá postavit třebechovická radnice, která zhruba v polovině ledna začala hledat projektanta. Stavět se bude ve dvou etapách, ta první by měla začít už na jaře v třebechovické Pardubické ulici. „První práce jsou plánovány od železničního přejezdu poblíž stanice technické kontroly," potvrzuje starosta Třebechovic Jiří Němec.

Ze sportu

Slovenský útočník Bulík posílí Mountfield: Slovenský hokejový útočník Tomáš Bulík se stal novou posilou extraligového Hradce Králové. Třicetiletý hráč působil až do minulého týdne v Karlových Varech, nyní se dohodl na spolupráci do konce sezony s možností opce s Východočechy.