Z Hradecka

Ubytovna změní svá pravidla. Zaměří se na rodiny s dětmi: Vrátnice s nepřetržitým provozem, návštěvy pouze tři hodiny denně v době od šesti hodin ráno do desáté hodiny večerní, smlouvy výhradně na dobu určitou a fungující kontrolní mechanismy. To je jen výběr z pravidel, která schválili radní města pro městskou ubytovnu v hradecké Brněnské ulici. Ta má sloužit podle nových a přísnějších předpisů od léta tohoto roku například rodinám s dětmi či manželským párům, které se nacházejí v tíživé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

Bydžovští sobě aneb Bedlivé oči odhalí městské nedostatky: Při toulkách městem to asi zažil každý. Tu na člověka zírá rozbitá lavička, tam se nevábně povalují odpadky na nově vznikající divoké skládce a v dálce do tmy na proláklinu v chodníku smutně poblikává pouliční lampa. Zkrátka asi každý někdy viděl nedostatky, které hyzdí okolí a nikdo se nemá k jejich opravě. Toto však již nehrozí v Novém Bydžově, kde od začátku února funguje webové rozhraní, které napomáhá takovéto nedostatky odstraňovat.

Ze sportu

Je tu derby číslo 3! Vítěz získá vstupenku do Final Four: Třetí derby sezony. Hradecké „lvice" versus trutnovská Kara. Takové bude středeční podvečerní menu v královéhradecké hale na Eliščině nábřeží. Tentokrát se bude podávat v rámci 4. kola Českého poháru basketbalistek. Vítěz získá vstupenku na Final Four v Karlových Varech. „Duely s Trutnovem jsou vždy napínavé, bývá to přetahovaná o každý bod," říká křídelní opora hradeckých „lvic" Tereza Kuthanová o vyrovnaných zápasech velkých rivalek, které nikdy nemají favorita.