Z Hradecka

Na krajském úřadě tibetská vlajka nezavlála. Před ním ano: Jedni tvrdí, že je pokrytecké vyvěšovat tibetskou vlajku a zároveň obchodovat s Čínou, druzí vlajku Tibetu, který od začátku padesátých let okupuje, hrdě vztyčili na městské stožáry. Diverzní akci před královéhradeckým krajským úřadem podpořili tradičně někteří opoziční politici. Zastupitelstvo totiž oficiální vyvěšení neposvětilo.

„Kosmonautí" fitness dorazilo do Hradce. Dvacet minut elektroimpulzů nahradí posilovnu: Původně tak „cvičili" kosmonauti ve vesmíru, aby jim neatrofovaly svaly. Později se začala metoda elektro svalové stimulace (EMS) používat v medicíně, až se stala oblíbenou aktivitou pro milovníky fitness po celém světě. Cvičení, při kterém jsou svaly aktivovány elektrickými impulzy, přišlo do Česka už zhruba před dvěma lety. V Hradci si ale tento neobvyklý trénink můžete vyzkoušet teprve několik měsíců.

Ze sportu

Sazima: Očekávám, že na jaře ještě zkvalitníme herní projev: Postup do ČFL. To je jasný cíl fotbalistů Olympie Hradec pro jarní část divize. Aby ne, vždyť má tým v čele tabulky osmibodový náskok na druhé Živanice. „Domnívám se, že náš kádr je z celků divize C nejkvalitnější a právem jsme na prvním místě. Očekávám, že výsledkově navážeme na podzim a ještě zkvalitníme herní projev," hlásí před startem jara trenér a zároveň prezident klubu Miloš Sazima.