Z Hradecka

Za černé haly nabízí PSG městu 15 milionů: Patnáct milionů korun nabízí firma PSG z Otrokovic, která je subdodavatelem CTP,  jako kompenzaci městu, pokud bude moci dostavět skladové haly, které na okraji Hradce Králové bez stavebního povolení předloni na podzim začala stavět právě společnost CTP. „Oni nyní obcházejí zastupitelské kluby se svým návrhem, ve kterém mimo jiné nabízí finanční kompenzaci městu. Můj postoj je ale stále stejný. Firma CTP porušila zákon a jsem tedy proti dostavbě hal," řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich (TOP 09).

Za přednostou stanice do železničního muzea: „My spolu nemluvíme. On mi jednou poslal vlak s uhlím dopředu, a to se nedělá!" odmítá odpovědět Vlasta Burian ve filmu Přednosta stanice na telegram z vedlejšího nádraží. I do doby falešného přednosty Ťopka zavede návštěvníky hradecké Železniční muzeum, kde se první dubnový den opět otevřou brány expozice sdělovací a zabezpečovací techniky. To se otevřelo poprvé v roce 1988 v železniční stanici Vidnava na Olomoucku. Zapadlá stanice však příliš turistů nepřilákala. Proto se v roce 2001 muzejní expozice přesunula do areálu hradecké společnosti Signal Mont.

Ze sportu

„Nechci končit další ostudou v play off. Věřím v obrat": Konec tajností. Stop spekulacím. Čtyřicátník Jaroslav Kudrna dává kariéře sbohem. Na přímý dotaz Deníku, zda může být úterek posledním dnem jeho vymazlené éry, hokejista odpověděl: „Ano, může. Na 99 procent jsem rozhodnutý. Jedu poslední sezonu," říká útočník Mountfieldu. Završit ji už v úterý ale odmítá. Stav 1:3 na zápasy ve čtvrtfinále play off extraligy s Mladou Boleslaví je složitý, ale ne neřešitelný. „Kariéra se mi nechce končit další ostudou v play off. Takhle jsem si to nepředstavoval. Furt věřím, že to můžeme otočit," plánuje Kudrna.