Z Hradecka

Benešova třída se místy rozpadá. Radnice opraví nejhorší části: Části hradecké Benešovy třídy museli pracovníci technických služeb úplně uzavřít kvůli jejich špatnému stavu. Pro obyvatele jsou některá místa až životu nebezpečná. „Nechali jsme si stav zhodnotit odborníky, abychom věděli, jakým způsobem je opravit do doby, než nastane velká rekonstrukce. Výsledek nás trochu překvapil," uvedla Romana Lišková, náměstkyně primátora.

Vladimír Derner: „Svobodu nelze vyměnit za kšeft": Koalici pro Královéhradecký kraj, kterou tvoří KDU-ČSL, Hradecký demokratický klub a Volba pro město, povede do podzimních krajských voleb krajský předseda lidovců Vladimír Derner. Jejich cíl je jasný: zisk minimálně deseti mandátů. Před čtyřmi lety jich získali sedm.

Ze sportu

„Měnit kádr je potřeba citlivě a uváženě": Z postu konzultanta povýšil Václav Sýkora do funkce hlavního trenéra hokejistů hradeckého Mountfieldu. Erudovaný kouč vedení klubu předložil své představy o podobě kádru pro sezonu 2016/17. Mužstvo chce omladit a zrychlit. „Teď je naším úkolem najít správné typy hráčů z těch, kteří jsou k dispozici. A uvidíme, co nám dovolí rozpočet," říká třiašedesátiletý expert.