Z Hradecka

Kostel přestane chátrat: Pohled na kostel svatého Mikuláše v Jiráskových sadech se na konci letošního roku změní. Kolem dřevěné budovy vznikne na dva roky provizorní klimatizovaná hala. Město chce totiž objekt z přelomu 16. a 17. století opravit. Památkově chráněný kostel patří k nejstarším církevním památkám ze dřeva ve střední Evropě.

Czechia rozděluje 
a lidi tahá za uši: K anglickému oficiálnímu názvu naší země Czech Republic, přibyla další varianta: Czechia. Někteří jsou z ní nadšení, jiní už méně. Ostře proti se ozvalo Ministerstvo pro místní rozvoj. „Chápeme, že se název České republiky nemění, jen je to kratší alternativa, která ale řadu občanů i mě tahá za uši. Hlavní problém vidíme v nedostatečné diskuzi," sdělila Deníku náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Ze sportu

Zápas roku! Vítězství = (skoro) postup:  Jde se do akce. „Votroci" v neděli zaútočí na první ligu. Když srazí Karvinou, jednoho ze dvou konkurentů v boji o postup, budou mít sezonní cíl na dosah ruky. V případě porážky by svůj osud dali do rukou Slezanů. Výhra = výrazné přiblížení postupu. Remíza = žádný problém. Prohra = Karviná by měla navrch. Tak jsou před superhitem 26. kola Fotbalové národní ligy rozdané karty.