Z Hradecka

Odpadková revoluce nevoní všem: Zhruba měsíc a půl už v krajské metropoli funguje nový systém nakládání s odpady, který má místní motivovat více třídit. Do revolučního projektu královéhradecké radnice „Třídíme v Hradci" se zatím zapojilo na 4200 domácností, které do svého „odpadkového arsenálu" dobrovolně přijaly nové nádoby na plast a papír. Ne všichni jsou ovšem z novinky nadšeni.

Vůně grilování provoní hradecké sady i lesy: K ugrilování šťavnaté klobásy nebo flákoty masa nemusejí obyvatelé Hradce Králové, kteří nedisponují grilem, uhánět své sousedy a známé. I letos si totiž mohou tuto oblíbenou kratochvíli užit jak 
v centru města, tak i v přilehlých městských lesích. 
V Šimkových sadech na ně opět čekají tři grily. A i když se osvědčily, město o jejich rozšíření neuvažuje.

Ze sportu

Pyká za opilost. Pilný už není místopředsedou KFS: Rozhodčí Marek Pilný na pondělním večerním zasedání výkonného výboru odstoupil z funkce prvního místopředsedy Královéhradeckého krajského fotbalového svazu. Dvaačtyřicetiletý sudí tak vyvodil důsledek za své chování při utkání 29. kola první fotbalové ligy mezi Příbramí a Slavií Praha, kdy byl na pozici čtvrtého rozhodčího značně opilý.