Z Hradecka

Zastupitele rozlítila letáková kampaň: „Poplašná zpráva plná lží a nepřesností." Tak ohodnotil leták, který v minulých dnech přistál do schránek obyvatel Hradce Králové náměstek primátora Jindřich Vedlich. V letáku se mimo jiné píše, že: „město HK se v novém územním plánu chystá zprovoznit ulice Habrmanova -  Poděbradova jako hlavní zásobovací trasu pro nový obchodní dům u nádraží."

Lidé se bojí. Zájem o zbrojní průkaz stoupá: „Auto ti nevrátím," hrozil opilý muž bývalé přítelkyni a mířil na ní pistolí. Incident se odehrál za bílého dne v hradeckých Malšovicích před několika týdny. Počet žádostí o zbrojní průkaz přibývá, jejich počet ale klesá. Vzhledem k bezpečností situaci v Evropě, přílivu uprchlíků a obavám lidí, evidují policejní střelečtí lektoři v Hradci Králové více než dvojnásobný zájem o vydání zbrojního průkazu.

Ze sportu

Spengler Cup? Prestiž a čest!: O Spengler Cupu, na který letos dostal pozvánku hradecký Mountfield, by Josef Marha mohl vypravovat hodiny. Dvanáctkrát se ho v dresu domácího Davosu zúčastnil. Nejstarší hokejový turnaj na světě třikrát vyhrál, sedmkrát byl ve finále! Moc dobře ví, o co se jedná. „Je to strašně náročná akce. A nesmírně prestižní," říká bývalý útočník a odchovanec hradeckého hokeje, který je v Davosu modlou.