Z Hradecka

Katovnu od zápisu dělí dvě lejstra: Vyjádření památkářů kraje a magistrátu. Tyto dva dokumenty dělí hradeckou Katovnu 
od toho, aby byla vyhlášena kulturní památkou. Ve čtvrtek to Deníku potvrdila Anna Mašátová z ministerstva kultury. Ta na konci května rozeslala tři dopisy na adresy, odkud potřebuje ministerstvo dobrozdání - na Národní památkový ústav (NPÚ) a městské a krajské památkáře.

Miliony korun z Unie pomohou rozvoji: Inteligentní dopravní systém, modernizace učeben škol, polytechnické centrum a další projekty by mohla částečně zaplatit Evropská unie. Z její kasy by do krajské metropole mohlo připutovat až sedm set milionů korun prostřednictvím integrované teritoriální investice (ITI) pro následujících několik let. Projekty mají na stole nyní příslušné úřady. Město předpokládá, že ke schválení by mohlo dojít na přelomu června a července tohoto roku.

Ze sportu

Hradci chybí centři! „Dva sháníme," říká Kudrna: V Mountfieldu je sháňka po dvou centrech. V každém hokejovém mužstvu klíčová pozice je z padesáti procent neobsazená. Trenérský tým vedený expertem Václavem Sýkoru má do čtyřech útoků pouze dva čistokrevné středové hráče - Romana Kukumberga a na milost vzatého Tomáše Knotka. A to je málo… „Je evidentní, že akutně potřebujeme posílit na postu centra nebo centrů," na rovinu prohlásil v rozhovoru pro klubový web šéf trenérského štábu Václav Sýkora.