Z Hradecka

Kraj dal sto tisíc za známou pravdu: Že 
v Hradci Králové chybí sportoviště a některá jsou 
v dezolátním stavu, o tom si již delší dobu štěbetají vrabci na střeše. Teprve však až teď to „posvětil" i krajský úřad, který tak ve studii za sto tisíc korun - Sportoviště v Hradci Králové - Analýza nabídky a poptávky, „objevil Ameriku".  Některé věty ve 178 stránkovém dokumentu pak připomínají rétoriku minulého režimu a jeho propagandy.

Druhá kolej už slouží. Do Hradce za pár let: Až stošedesátikilometrovou rychlostí mohou konečně jezdit vlaky mezi Stéblovou a Opatovicemi nad Labem na trati, která spojuje Hradec Králové s Pardubicemi. Pokračování stavby druhé koleje dále do Hradce Králové plánuje Správa železniční dopravní cesty na rok 2019. Otázkou stále je přesná poloha trati. U Hradce by totiž měla kolejím ustoupit kaštanová alej.

Ze sportu

AFK Probluz slavil 60. výročí: V těchto dnech slaví AFK Probluz 60 let od vzniku fotbalového klubu. V rámci oslav se o víkendu uskutečnilo několik akcí včetně přátelských a mistrovských zápasů. Klub aktuálně čítá osmasedmdesát členů a do soutěží OFS Hradec Králové jsou zapojena celkem čtyři mužstva.