Z Hradecka

Bezplatné parkování končí: Parkování zdarma v centru Hradce pomalu odzvonilo. Parkoviště u zimního stadionu je v současné chvíli v obležení dělníků. Po opravě horkovodu, který vede pod částí parkovací plochy, dojde 
ke změnám. To zarmoutí především řidiče, kteří zde byli zvyklí zdarma parkovat.

Seniory kraj dočasně přestěhuje do Hradce: Senioři 
z černožického domova důchodců se budou dočasně stěhovat kvůli rekonstrukci objektu do Hradce Králové. Dělníci začnou v září. „Dojde k přestěhování asi stovky klientů, a to do GrandParku v Hradci Králové, se kterým jedná Domov důchodců Černožice na základě výběrového řízení. Současně s klienty změní působiště i část zaměstnanců domova," potvrdil královéhradecký radní Josef Lukášek.

Ze sportu

Zemětřesení. Kádr hradeckých „lvic" prošel značnou obměnou: Pořádný otřes nastal během letní přestávky v kádru hradeckých basketbalistek. „Lvice" se chystají na novou sezonu Bonver ŽBL, kterou začnou v sobotu 24. září domácím duelem s pražskou Slavií, ve značně obměněném složení. Na listině odchodů je trojice hráček základní formace, z nichž dvě (Křížová a Zavázalová) posílily konkurenční Nymburk. Stará zamířila do Řecka.