Z Hradecka

Školáky přivítal i velvyslanec: Slezské Předměstí v Hradci Králové ve čtvrtek ráno ožilo. Po letní pauze se opět zaplnily třídy na Základní škole SNP. Škola uvítala čtyři třídy prvňáčků, kteří se v doprovodu svých rodičů těšili na svůj vůbec první den. „Těším se. Hlavně na matematiku a kamarády, které znám už ze školky," prozradil Pavlík, pro kterého byl čtvrtek vstupním dnem do světa školních povinností.

Východní tribuna už je zčásti hotová. Zlín „votroci" nestihnou: O krok blíže jsou k nástupu do fotbalových bitev na vlastním trávníku královéhradečtí „votroci". Dodavatelská firma totiž tento týden dokončila jednu část přestavby východní tribuny, která je nutná kvůli podmínkám Fotbalové asociace České republiky.

Ze sportu

Lákadlo! Generálka na Kladno i s Potulnym: Poslední příprava před extraligou je vždy plná očekávání. V případě hokejistů Hradce Králové zvyšuje napětí premiéra Ryana Potulnyho. Americký centr, jehož babička byla Češka, přicestoval do Hradce Králové v úterý a v pátek poprvé oblékne dres Mountfieldu. Nastoupit by měl ve středu druhého útoku s křídly Šimánkem a Jarůškem.