Je to už takový kolorit, akce, které patří k volnějším letním měsícům. I letos se ulice Hradce mění ve staveniště, poslední dva týdny v srpnu se to bude týkat také okruhu a několika dalších frekventovaných cest.

„Jde o ulici Dvořákovu, Koutníkovu a V. Nejedlého," vyjmenoval Stanislav Blažek, komisař Policie ČR.

V těchto místech budou silničáři obnovovat vodorovné dopravní značení, tedy malovat bílé čáry na silnici.

„Práce budou probíhat za provozu, dojde však ke krátkodobým omezením v jízdních pruzích, případně ke snížení rychlosti či vypnutí světelné signalizace na křižovatkách. To předpokládáme zejména o víkendech," doplnil komisař Blažek.

Ukončení prací je naplánováno na závěr srpna. Termín to nemusí být definitivní. „Záležet bude i na klimatických podmínkách," řekl Blažek.

Policisté dávají zprávy o omezeních do světa s předstihem, přesto se setkávají s problémy. „Přitom jsou tyto práce s ohledem na počasí celkem pochopitelné," řekla mluvčí policie Lenka Burýšková.

„I když pravidelně žádáme řidiče o ohleduplnost a trpělivost při průjezdu městem, najdou se tací, kteří  tyto žádosti nerespektují a pravidla prostě nedodržují," tvrdila.

S čím policisté bojují? Například s porušováním zákazu vjezdu či překračováním povolené hmotnosti projíždějících vozidel.

„Neukáznění řidiči omezují v práci přímo pracovníky stavby nebo si naopak poškodí vlastní vozidlo," pronesla mluvčí Burýšková.

Prázdniny, to je čas oprav a údržby
Nejen okruh je v současné chvíli renovován. Technické služby, které se starají ve městě o více než 200 kilometrů silnic a 400 kilometrů chodníků využívají klidnějšího období i k dalším opravám.
„Aktuálně dokončujeme opravu vozovky a propustku v ulici Partyzánská na Novém Hradci," prozrazuje Tomáš Pospíšil z technických služeb. O víkendu se silničáři vrhli rovněž na opravu povrchu v ulici Emy Destinnové v Malšovicích a části ulice Jana Masaryka. „Na točně linky číslo devět je vozovka ve špatném technickém stavu," vysvětluje důvody Pospíšil.
Do oprav chodníků se technické služby pustily v ulicích Kuklenská a Bezručova na Pražském Předměstí. Ale probíhají i větší akce, jde například 
o údržbu mostku u Piletic. „Ta přináší i jistá omezení pro řidiče," upozorňuje mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.
„Důraz klademe na frekventované úseky s větším pohybem lidí, a samozřejmě na místa, kde se vyskytne například havárie. Samostatnou kapitolou je likvidace obrubníků a budování bezbariérových přechodů. Každoročně jich technické služby přebudují desítky," doplňuje náměstek primátora Martin Soukup.