Diskuzi o podobě opláštění multifunkční arény v Malšovicích vyvolal na úterním zasedání zastupitelstva města zastupitel Denis Doksanský. „Myslel jsem si, že je to konstrukce, na kterou se opláštění teprve přichytí. Překvapilo mě, že to vypadá úplně jinak než na vizualizaci,“ neskrýval své zklamání Doksanský, který se těšil, že z hradeckého stadionu bude menší mnichovská Allianz Arena.

Nová identita hradeckého klubu.
Hradec ožívá fotbalem. Klub ukázal novou identitu a začal předprodej permanentek

Podle investičního náměstka primátorky Lukáše Řádka se opláštění vybralo standardně. „Možná je ten pohled trochu jiný, nechci ale posuzovat, jak relevantní byla vizualizace. Systém Design & Build byl do jisté míry otevřený změnám a určité věci se řeší formou takzvaného vzorkování. Opláštění bylo posuzováno ve čtyřech vzorcích, zadavatel a správce stavby a všichni účastníci se vyjadřovali k podílu průhlednosti tahokovu a vybral se tento vzorek,“ vysvětlil na zasedání náměstek.

Připustil ale, že je opláštění průhlednější, než se čekalo. „Možná dochází k tomu, že v té větší ploše vypadá průhlednější, ale ten proces proběhl naprosto standardně. Kdybych mohl vybírat já, také by bylo opláštění méně transparentní,“ přiznal Řádek.

Při zastávce v Hradci Králové si premiér Petr Fiala prohlédl s primátorkou Pavlínou Springerovou rozestavěný fotbalový stadion v Malšovicích.
VIDEO: Pod lízátky. Premiér Fiala nahlédl do rozestavěného hradeckého stadionu

Zastupitel Jiří Kos v diskuzi upozornil na to, že kdyby se na opláštění použil tahokov s menší propustností, stavba by se prodražila o dalších dvacet třicet milionů.

Doksanský se obává reakce Hradečáků: „Samozřejmě se na nový stadion těším, jsem z toho ale trochu rozčarovaný, zklamaný a obávám se, že to takto bude vnímat mnoho Hradečáků.“