Dvacáté výročí oslaví za účasti všech bývalých členů orchestru a významných hostů pondělním koncertem ve velkém sále Filharmonie Hradec Králové. Začátek je plánován na 19.30 hodin.

Vystoupení je věnované také 80. narozeninám Luboše Sluky, opočenského rodáka a skladatele. V programu se objeví Korsakův Let čmeláka, Vivaldiho Jaro či pátá a šestá veta Janáčkovy Suity pro smyčcový orchestr. Zazní také třetí a čtvrtá věta ze Simple Simphony od Benjamina Brittena, za jejíž provedení získal orchestr Primavera ocenění na celostátní soutěži orchestrů v roce 1997. Perličkou bude, že skladbu zahrají bývalí členové, kteří tenkrát soutěž vyhráli.

V průběhu koncertu budou na plátno promítány fotografie souboru z minulých let. Jako sólisté se představí Tomáš Vinklát, Jana Jarkovská, Jan Žďánský a Jan Zeman.
Soubor má za dobu existence na kontě mnoho úspěchů. Mezi nejvýraznější patří první cena cum laude z mezinárodní soutěže studentských orchestrů v Belgii v roce 2005. O dva roky později se podařilo titul obhájit. Orchestr Primavera vydal již čtyři alba.