„Výstavbou mateřské školy v Podzámčí reagujeme na dlouhodobě nedostatečný počet volných míst v královéhradeckých mateřských školách. V Podzámčí vzniká klasická mateřská škola. Nachází se v lokalitě, kde se stavěly nové bytové domy. Rodiny s dětmi to tedy nebudou mít do školky již tak daleko," řekl náměstek primátora pro správu majetku a městské organizace Martin Soukup.

V Mandysovce přišla k zápisu stovka dětí

Už příští týden by se měly pro nejmenší otevřít dveře mateřské školy v Mandysově ulici. K zápisu tam přišlo 101 rodičů se svými dětmi. Škola bude moci uspokojit polovinu z nich. Se zahájením jejího provozu město počítá od 1. prosince.

„Při pohledu na křivku porodnosti předpokládáme, že zájem o umístění děti v mateřských školách bude v budoucnu postupně klesat, takže by kapacita těchto zařízení měla být v následujících letech dostačující," říká náměstkyně primátora pro oblast školství Anna Maclová. „V současné době probíhá ještě výstavba objektu u ZŠ a MŠ Úprkova a v plánu je výstavba mateřské školy ve Svobodných Dvorech," dodala náměstkyně.