„Jsem mile překvapený, lidé se k nám celkem brzy naučili chodit. Zatím se těžko dá hovořit o zkušenostech, vždyť jsme prodávali jen dvakrát. Ale přichází tak kolem čtyřiceti zákazníků. Každý si vybere to své. Jeden chce kapra pětikilového, jiný menšího kolem 2,5 kilogramu. Lidé kvitují, že se jedná o čerstvě nalovené ryby, které podle přání i vykucháme," chválí sil novou službu baštýř městských lesů Jan Hýsek.

Jak dodal, budou tu celoročně vždy ve čtvrtek od 14 do 18 hodin. Postupně sortiment rozšíří o pstruha, candáta, štiku či amura. Pokud se s baštýřem zájemci dohodnou, bude se snažit vyjít jim vstříc třeba i v jiných termínech.

„Ryby mám rád a občas mne v některých obchodech mrzela nejistota, zda jde o čerstvé zboží. Dokonce jsem měl jednou otravu z ryb. Tady jsem si to vyzkoušel, kapra mi zpracovali hned na místě. Část jsem udělal na másle, část jako řízky a jen jsem se olizoval," řekl nám Jiří Hájek z Hradce Králové.