České dráhy apelují na všechny, aby dbali zvýšené opatrnosti během přepravy a věnovali také pozornost informacím o jízdě jednotlivých spojů.

Na nedělní mši v Brně bude zařazeno více vozů v rychlících z Prahy, Ostravy, Břeclavi, Hodonína, Olomouce nebo Havlíčkova Brodu.

Návštěvníci, kteří zamýšlejí po nedělní mši v Brně-Tuřanech vyrazit také na pondělní mši ve Staré Boleslavi, mohou využít k přesunu speciálně vypravené rychlíky s odjezdy z Brna-Slatiny v neděli ve 14.42 (jede přes Havlíčkův Brod) a v 15.06 (jede přes Pardubice). Příjezd do Staré Boleslavi je plánován na 18.10 a 18.38.

Místenky na mši nejsou třeba

Na papežskou bohoslužbu v Brně je možné se vydat i bez místenek. Upozorňuje na to královéhradecké Poutní centrum. „Místenek je v Brně dostatek. Bohoslužba je na vhodném prostoru, který pojme mnohonásobně větší počet věřících, než je přihlášeno,“ sděluje Pavel Dokládal z centra. „Využijte běžných dopravních prostředků: buď hromadné dopravy vlakem či busem a od hlavního nádraží v Brně kyvadlové dopravy, anebo se vydejte vlastními auty. Je tam dost parkovací plochy,“ informuje dále Pavel Dokládal. Připomíná však a radí vzít si s sebou vlastní skládací stoličky. „Místenky pro obě bohoslužby jsme již dali vikářům. Ti je dále předají do jednotlivých farností,“ vzkazuje těm, kteří si místenku objednali. Poutní centrum je pověřeno koordinací účasti poutníků Královéhradecké diecézena papežských bohoslužbách v Brně a Staré Boleslavi.

Speciální vlakové spoje

Speciální spoje na papežské bohoslužby - Hradec Králové - Brno
Speciální spoje na papežské bohoslužby - Brno - Hradec Králové
Speciální spoje na papežské bohoslužby - Trutnov - Stará Boleslav
Speciální spoje na papežské bohoslužby - Stará Boleslav - Trutnov