Bída pardubických hokejistů, kteří se již smířili s boji ve skupině o udržení, se projevila i na „zájmu" jejich fanoušků.

Zatímco při jejich dřívějších návštěvách na východočeských derby jich do Hradce Králové vlakem mířilo několik stovek, při pátečním výletě nezaplnili zdaleka ani tři vozy. „Je jich asi osmdesát a cesta proběhla celkem bez komplikací," informoval krátce po půl páté muž s vestou antikonfliktního týmu. A smuteční nálada se poté nesla prakticky po celou dobu pochodu od hradeckého hlavního nádraží až k hokejové aréně.

„Škoda, že nás není víc. Derby si pořádnou atmosféru zaslouží. Ale asi je to těmi naši výsledky," postěžoval si na malou fanouškovskou účast jeden z příznivců pardubického Dynama, který se poté přidal k mohutnému pískotu, který vyvolal projíždějící trolejbus, ze kterého se na skupinku pardubických fanoušků usmívali hráči hradeckého Mountfieldu. Policejní kordon, který po celou dobu hlídal kroky pardubických fanoušků, nepřipustil žádné excesy v podobě pyrotechnických efektů.

Jediným „velkým" zákrokem se policejní doprovod vytasil u hradeckého muzea, kde těžkooděnec se samopalem v ruce narychlo vyskočil z auta a vyčinil jedné z fanynek, která podle něj ničila městský mobiliář. „Cos to trhala z toho květináče? spustil na ni. Po ubezpečení, že nic, se dívka připojila ke svým soukmenovcům. Ti se sice snažili po celou dobu rozproudit povadlou náladu protihradeckými hesly, ale snaha se povětšinou tříštila o fasády v tichých ulicích.