Vaníček se zaměřuje na hru na varhany, vyučuje také hudební management. Je také zakladatelem, dosavadním managerem a uměleckým ředitelem Mezinárodního hudebního festivalu Letohrad. Působil také v královéhradeckých sborech Jitro a Boni pueri.

Hradecká univerzita má nového rektora

Hradec Králové - Novým rektorem Univerzity Hradec Králové bude současný prorektor pro tvůrčí činnost a vnější vztahy Kamil Kuča. Osmatřicetiletý Kuča 30. června v čele školy nahradí rektora Josefa Hynka. Včera o tom rozhodl akademický senát školy, rektora do funkce jmenuje prezident.

Kuča ve středečním třetím kole volby získal od 30 členů akademického senátu 16 hlasů, jeho protikandidát, proděkan Přírodovědecké fakulty UHK Martin Bílek, dostal 14 hlasů. Kuča neplánuje razantní změny a podle svých slov chce navázat na práci Josefa Hynka. „Bude záviset na týmu, který budu mít, a na komunikaci s fakultami," řekl.

Kuča dříve působil na Katedře toxikologie Univerzity obrany v Hradci Králové, poté přednášel na katedře chemie přírodovědecké fakulty univerzity v Ústí nad Labem a od roku 2011 stál v čele Centra biomedicínského výzkumu v hradecké „fakultce".