Medová „dvanáctka“ je v současné době jedním z dvojice exkluzivních piv vyráběných Pivovarem Broumov. Medová 12° je pro spotřebitele připravena vždy před velikonočními svátky, takže na trhu je k mání právě v těchto dnech.

Místní voda z vlastní artézské studny, spojení dvou druhů sladů, žatecký poloraný červeňák, který je do piva dodáván v podobě sušených hlávek, tradiční technologie vaření piva a zkušenost zdejších lidí formují a vytvářejí tento druh zlatavého moku, do něhož jsou postupně přidávány tři druhy medu. Med luční a lesní z Moravy a med kaštanový, který je dovážen ze Slovinska. Včely jej sbírají v kaštanových sadech, které jsou vysazovány právě za účelem sběru medu. Cukry, které jsou ve sladu a medu obsaženy se v průběhu hlavního kvašení a dokvašování přemění na alkohol a zároveň se pivo přirozeným způsobem dostatečně nasytí kysličníkem uhličitým. Po medu zůstává v pivu příjemná chuť a vůně. Těm kdo nevěří, nezbývá než ochutnat.