Stejně jako minulé roky i letos je připravena pestrá nabídka cestovních kanceláří a agentur, kde si návštěvníci mohou vybrat dovolenou přímo na tělo. Specialitou jsou i dotované zájezdy pro seniory 55+, turistické a kulturní pobyty pro nezadané, plavby po Holandsku a Baťově kanále či cestování hotelbusem. Zástupci téměř všech krajů České republiky  představí  turistické zajímavosti ve svých regionech, lázeňské subjekty  a hotely nabídnou wellness pobyty včetně praktických ukázek některých  léčebných procedur. Svoji nabídku zde představí i některá sportovní centra, zajímavé budou určitě také ukázky cvičení pilates nebo venkovní nordic walking.

Představí se také vystavovatelé z Polska a Slovenska.

„Královéhradecký rok ženy 2013"  – to bude hlavní téma, které se bude prolínat slavnostním zahájením  veletrhu   v pátek 15. března od deseti hodin dopoledne. Představen bude „Lokální dukát" – slavnostní edice Eliščiných dukátů a filmové medailónky Královských věnných  měst.

Pořadatelé veletrhu myslí i na nejmenší. Mohou se  zapojit do činnosti Dětského ateliéru v expozici Muzea loutkářských kultur Chrudim nebo výtvarných dílen firmy Indoorfun,  pro žáky 8. tříd základních škol  je připravena znalostní zeměpisná soutěž.

Tradičním zpestřením celé akce  jsou  besedy s cestovateli, bude jistě zajímavé podělit se o zážitky z cest s hudebníkem Martinem Kratochvílem nebo cestovatelem Stevem Lichtagem a dalšími.  O bohatém sportovním a hudebním programu budou návštěvníci informováni na www.infotourhk.cz.