Nejvíce plesů se pořádá v Hradci Králové. Například dnes si lidé mohou vybrat mezi Královéhradeckým městským plesem, který se koná v Aldisu, a G plesem v KD Střelnice, kde pořadatelé slibují vedle hudby a tance i gastronomické zážitky či barmanskou show.

Nejoblíbenějším prostorem pro pořádání plesů v Hradci Králové je už dlouhá léta Kongresové centrum Aldis. Od ledna do března bude hostit více než dvacítku velkých společenských akcí, které organizují školy, firmy, sdružení i sportovní kluby.

Tématicky zaměřený ples zde opět pořádají studenti Univerzity Hradec Králové. Koná se 20. února a ponese se v duchu pop-artu. Oblíbený je také únorový Královský ples, kde se lidé mohou bavit společně s hokejisty HC Mountfield HK. Aldis si za místo zábavy zvolili i záchranáři, lesníci, farmaceuti či vojenští zdravotníci.

Rozestavěné skladovací haly u Hradce Králové. Ilustrační fotografie.
CTP stáhne žalobu, o osudu hal rozhodnou zastupitelé

Tančit se bude i v Petrof Gallery a v sokolovně

V Adalbertinu se 9. února uskuteční první společný ples dvou známých hradeckých uměleckých těles – dětského pěveckého sboru Jitro a vokálního souboru Gentlemen Singers, v KD Střelnice se na začátku března budou bavit rybáři.

Plesy se konají i na jiných místech města: divadelníci první únorový víkend zamíří do Petrof Gallery. Křesťanský akademický klub Salaš zve poslední únorový den na Sheep Ples v prostorách Univerzity Hradec Králové, další týden tanečníky čeká ples v Novém Adalbertinu a skauti a jejich příznivci zase 30. března roztancují Sokolovnu na Novém Hradci.

Veselo bude také v Chlumci nad Cidlinou. Dnes se v sokolovně koná tématický ples Benátská noc a v únoru se tam budou bavit sportovci na volejbalovém plese. V Novém Bydžově se tanečníci mohou těšit na Divadelní ples v Jiráskově divadle nebo na únorový Hokejový ples v sokolovně a ve Smiřicích příští týden na myslivecký ples.

Vstupné na plesy v Aldisu stojí asi 200 až 400 korun, na novobydžovský Divadelní ples 180 korun. To, na kolik vyjde dvojici protančená noc, záleží však i na tom, jaké si dopřeje občerstvení.

Podjezd v Kuklenách čeká proměna.
Myší díra bude hlubší a dostane další pruh