Policejní hlídky se zaměřovaly zejména na kontrolu dodržování rychlosti a to jak ve městě, tak i na příjezdových komunikacích na místo srazu, na technický stav vozidel, nesprávný způsob jízdy, na dodržování používání bezpečnostních pásů, na alkohol za volantem a v neposlední řadě na telefonování za jízdy.

"U přibližně 200 účastníků zjistili policisté 119 přestupků, z toho 111 vyřešili na místě udělením pokuty - dohromady za více než 90 tisíc korun (59x rychlost, 32x způsob jízdy, 19x technický stav a 1x pásy), ostatní předali správnímu úřadu (6x rychlost a 2x technický stav). U jednoho přestupku překročení rychlosti uložili i kauci ve výši 5000 korun," vyčíslila mluvčí policie Iva Kormošová.

V Třebechovicích pod Orebem srazil v pondělí večer vlak staršího muže.
V Třebechovicích srazil vlak seniora, ve vážném stavu skončil v nemocnici

Ve dvou případech došlo k téměř dvojnásobnému překročení povolené rychlosti: "Nejvyšší překročení rychlosti se dopustili hned dva řidiči, kteří na hradeckém okruhu v místě, kde je povolená maximální rychlost 60 km/h, jeli 113 km/h," uvedla mluvčí. Jiný účastník srazu, dvaadvacetiletý řidič Škody Octavia, měl na svém kontě hned několik přestupků a jeho případ byl předán správnímu orgánu k dořešení. Jak doplnila Iva Kormošová, "měl za čelním sklem modročervený maják, ve výhledové části umístěnu samolepku a také nadměrným hlukem obtěžoval okolí a znečišťoval pozemní komunikaci smyky."