Východočeská Správa Policie ČR se může chlubit dalším úspěchem. Na policejním mistrovství ČR ve střelbě ze služebních krátkých zbraní se hradecký policista Miroslav Zapletal stal absolutním mistrem republiky. Vdružstvech zvítězili také zástupci Hradce – Miroslav Zapletal, Martin Baňanka a Dušan Vybíhal. Mistrovství skončilo ve čtvrtek ve Vinařicích u Kladna.

Střílelo se z pistole Glock 17 ráže devět milimetrů luger. Miroslav Zapletal je vůbec vynikajícím střelcem. Je totiž i absolutním mistrem loňského mezinárodního policejního mistrovství. Střelbě se věnuje od dětství, závodně pak šest let. „Na závodech ve Vinařicích se střílelo osm situací, které se blížily reálnému stavu policejní střelby. Byly tam třeba terče, které se překrývaly a simulovaly rukojmí, tedy osobu, kterou nesmíte zasáhnout. Byla i střelba skrz okénko, nebo ze zástěny i střelba taktického přebití,“ vysvětlil Zapletal, jenž dosáhl výsledku 724,89 procenta z 800 možných! Obdržel pohár i cenu zbrojovky pistoli ČZ Rami.

Dobře si vedli i kolegové Dušan Vybíhal a Martin Baňanka, a tak i družstvo bylo nejlepší. Všichni tři si pochvalují zbraň Glock 17. Dodávají, že ke střelbě je třeba mít dobrou mušku, pevnou ruku i pevné nervy.