Čtvrteční program:
V jedenáct hodin vystoupí ze své vládní limuzíny prezident Miloš Zeman 
v areálu společnosti JUTA ve Dvoře Králové nad Labem, kde se setká s vedením firmy i jejími zaměstnanci. O hodinu později hlavu státu přivítá starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím s dalšími představiteli města. S občany města se setká Miloš Zeman v Hankově domě. Ve čtvrtek poobědvá s podnikateli z celého kraje. Odpoledne se přesune do Trutnova, kde navštíví společnost KASPER KOVO. Po setkání s vedením firmy se v jídelně setká také s jejími zaměstnanci. Během návštěvy Trutnova si také podá ruku se starostou Ivanem Adamcem a na závěr dne se setká s místními příznivci i odpůrci.

„Nejspíše odebereme polní nemocnici a pošleme ji do Jordánska, aby pomáhala uprchlíkům, kterých je tam šest set tisíc. Jsem proti umísťování uprchlíků v České republice. Mělo by se jim pomáhat v jejich kulturním prostředí," řekl prezident Miloš Zeman.

Prezident o tom již v úterý  mluvil na Hradě i s ministrem obrany. Včera při setkání se členy 6. a 7. polní nemocnice v Hradci Králové zachovali vojáci kamenné tváře a profesionální klid.

Jen jejich mluvčí z generálního štábu přiznala, že  armáda o zamýšlené cestě vojenských zdravotníků zatím nic netuší.

„Dohoda se schválila teprve včera, takže mluvčí o ní nemohla vědět. Měla se na to ale zeptat třeba ministra obrany," rýpl si prezident Miloš Zeman  při setkání s hradeckými vojáky.

Prezident se vrátil z návštěvy Jordánska, kde s králem mluvil o solidární pomoci v obecné rovině. Tento týden by měla Česká republika Jordánsku poslat oficiální návrh. Kdy by měli vojáci odletět na misi ale upřesnit nechtěl.

Zeman: Nebudu do rady České národní banky jmenovat lidi podporující devalvaci

Hradec Králové - Prezident Miloš Zeman při jmenování nových členů bankovní rady ČNB nebude jmenovat lidi podporující devalvaci koruny a odpůrce přijetí eura. Vyplynulo to ze středečního vyjádření Zemana při prvním dnu návštěvy Královéhradeckého kraje. „Naštěstí prezident jmenuje členy bankovní rady a v roce 2016 může jmenovat i nového guvernéra centrální banky. A já udělám vše pro to, aby v této ctihodné instituci napříště seděli lidé, kteří nebudou dělat zbytečné experimenty s českou ekonomikou, a kteří budou podporovat vstup ČR do eurozóny," řekl ve středu v Hradci Zeman.

Zachyceno Deníkem: Prezidentovy výroky v Královéhradeckém kraji:
„V Královéhradeckém  kraji žije nejvíce lidí nad 65 let, takže jako důchodce se tu cítím jako doma."
„Nedovedu si představit horší místo na trávení dovolené, než je dnešní východní Ukrajina."
„Nikdy nepopírám ruskou agresi, popírám ruskou invazi. Tu jsme zažili a znamenala tisíce vojáků a tanků."
„Těm pět nešťastníkům, kteří stáli venku s červenou kartou, bych rád dal první slovo. Ať projeví odvahu."
„Řídím se slovy Karla Čapka – člověk, který stojí, lidem káže člověk, který sedí, si s lidmi povídá. A já sedím, protože si chci povídat."

První Škodu Superb třetí generace dostane prezident
Hradec Králové - Prvním uživatelem Škody Superb třetí generace bude prezident Miloš Zeman. Zeman to ve středu řekl na úvod své návštěvy hradeckého kraje, při níž si v pátek prohlédne výrobu superbu a dalších modelů přímo v kvasinském závodě automobilky. „Český prezident má jezdit v českém autě," dodal.

Anketa: Jak na vás zapůsobilo setkání s prezidentem?

Petr Brinda, elektrikář, Hradec Králové:
Že k nám na východ Čech přijede prezident, jsem vůbec netušil. Nicméně, i kdybych to věděl, nikam bych ho vítat rozhodně nešel. Vítá snad někdo mě, když přijedu do Hradce? Zároveň bych ale ani nešel protestovat, nebo snad po hlavě státu házet rajčata. Těch je totiž pro tento účel opravdu škoda.

Vladimír Petráň, operátor, Hradec Králové:
O tom, že tady bude prezident Miloš Zeman jsem se dozvěděl  z Facebooku. Že bych z toho byl vedle, to se říct nedá. Sejít se s ním bych chtěl možná tak na becherovku a neřešit žádnou politiku, jen přátelsky pokecat. Vzhledem k jeho výrokům je vidět, že je to pořád jenom člověk, i když na prezidenta se to nehodí.

Lubomír Michl, autoklempíř, Opočno:
Jsem spokojený s návštěvou prezidenta, splnilo to naprosto mé očekávání. Nemám proti Miloši Zemanovi žádné výtky, jsem s ním jako s prezidentem spokojený, proto jsem také na toto setkání do společenského centra přišel. Mám ho rád, takže jsem se na tuto akci také těšil.

Vítězslav Zilvar, podnikatel, Opočno:
Pan prezident je lidový člověk a měl by se taky tak brát. Svými výroky chce vždy něco sdělit našemu národu. V jeho slovech každý najde další hlubší význam, pokaždé když něco řekne, je třeba se zamyslet nad tím, proč to říká. Stejně tak to bylo také na dnešním setkání, jsem rád, že přijel sem.

Karel Joukl, bývalý starosta Dobrušky:
Pocity výborné, jsem spokojený. S manželkou se nám tu moc líbilo. Myslím si, že se mnoho dobrušských obyvatel na toto setkání těšilo. Dostalo se i na otázky, které obyvatele v Dobrušce tíží, a to například protipovodňová opatření v Mělčanech. Tak by se také mohl tento problém konečně dostat do pohybu. Jsem za to rád.