Mirek Vaňura

tvůrce a hlavní tvář televizního pořadu 112
Jednou jsme se doma nemohli dohodnout, jestli budou k obědu houskové nebo bramborové knedlíky. nakonec jsme knedlo, vepřo, zelo měli až k večeři. Ale to je prostě demokracie, takže si nemyslím, že by to bylo něco hrozného.
Jarmila Karpašová
zřizovatelka a ředitelka ZŠ a MŠ Prointepo s.r.o.
Rozvoj města je tímto stavem paralyzovaný a stagnuje. Mohou nastat problémy s financováním u poskytovatelů sociálních služeb. Nepracují komise města, neschvalují dotace, z toho vyplývá nejistota na příští rok.
Jakub Kolmistr
šéfredaktor studentského časopisu Break Times
Myslím, že třetí neúspěšný pokus o zvolení primátora pro mě osobně není nijak znepokojující. Na druhou stranu jsem rád, že k obměně jak zastupitelstva, tak primátora dojde. Hradec Králové uz dlouho potřeboval změnu.
Jakub Martinec
sbormistr Českého chlapeckého sboru
Situace určitě není dobrou vizitkou pro město Hradec Králové. Pro nás, kteří se pohybujeme v oblasti kultury, je pevné a stabilní zázemí domovského města důležité. Ať už to dopadne jakkoliv, je dležité, aby nové vedení mělo silný mandát.
Zdeňka Koutníková
vede Domov pro matky s dětmi v Hradci
Je smutné, že politické subjekty, které si jsou programově a ideově blízké, nejsou schopny pro vzájemné antipatie najít dohodu, která by odpovídala přáním voličů ve volbách. Potřebujeme pomáhat potřebným. Na politikaření není čas.
Ondřej Tikovský
kancléř a tiskový mluvčí hradecké univerzity
Za současné situace se nabízí otázka, zda další kola volby máme ještě brát úplně vážně. A jakou nástupní pozici vytvářejí budoucímu primátorovi volitelé, kteří nejsou s to se většinově dohodnout? Že by Hradci chyběly osobnosti?