Jeho smyslem je zvýšit povědomí široké veřejnosti o poskytovaných sociálních a souvisejících službách a prostřednictvím programu nabídnout co nejvíce aktivit, při nichž se mohou „poznat navzájem" nejen poskytovatelé a klienti sociálních služeb, ale i široká veřejnost.

Festival město pořádá léta

„Myšlenka pořádat festival se zrodila před lety v procesu komunitního plánování, které koordinuje odbor sociálních věcí a zdravotnictví magistrátu města, jako reakce na nedostatečnou informovanost občanů města o nabídce poskytovatelů jak sociálních, tak navazujících služeb. Dnes je tato oblíbená a hojně navštěvovaná aktivita nejenom místem získání odborných informací, ale také místem vzájemného sdílení praktických zkušeností – jak poskytovatelů, klientů, rodinných příslušníků, místem prožitkového poznávání různých omezení z důvodu zdravotního hendikepu, místem navazování spolupráce, místem kulturního vyžití a relaxace, přátelského setkávání," zve na akci náměstkyně primátora Anna Maclová.

Hudební i taneční program celý den

Festivalové městečko s pódiem a více než šedesáti výstavními stánky vyroste stejně jako loni na plácku u Studijní a vědecké knihovny.  Výstavní stánky návštěvníkům nabídnou mnoho nejen informace z oblasti sociálních a dalších souvisejících služeb, ale i různé výrobky klientů těchto služby a žáků speciálních škol. Na hlavním pódiu bude po celý den probíhat hudební, taneční a také dramatický program.