Noc kostelů mohou lidé znovu absolvovat na kole

Oblíbenou Noc kostelů mohou lidé i letos absolvovat na kole. Loňská projížďka měla takový úspěch, že se ji pořadatelé z královéhradeckého biskupství letos rozhodli zopakovat.
Vyráží se v pátek v 17 hodin od hradecké katedrály svatého Ducha, předpokládaný návrat bude kolem 22. hodiny. Trasa o délce 44 kilometrů povede z Hradce Králové přes Pouchov, Černilov, Číbuz, Smržov, Holohlavy a Lochenice do Hradce.
Účastníci během cesty navštíví osm kostelů. V každém kostele bude na cyklopoutníky čekat krátký program a za návštěvu kostela dostanou památeční razítko do poutnického pasu. V cíli cesty, Kostele Nanebevzetí Panny Marie, čeká cyklisty malé pohoštění.

Noc kostelů.Zdroj: Biskupství královéhradecké

Přehlídku Na jednom břehu doprovodí i food festival

V sobotu se můžete před Letním kinem Širák od 10 do 21 hodin těšit na výborné jídlo, nápoje, krásné šperky, módu, přírodní kosmetiku a další designové výrobky. Doprovodný program bude nabitý vystoupeními zahraničních i českých kapel a pro děti máme připravené loutkové představení Neposlušná kůzlátka. Art and food festival Na jednom břehu tak nabídne celodenní zajímavý a atraktivní program. Přijďte s celou rodinou a užijte si pohodový den v krásném prostředí.

Ilustrační foto
Workshop inspiroval učitele