Velké rozpaky budí u řidičů termínová kolize s další rekonstrukcí silnice z Hradce Králové směrem na Třebechovice. Objížďka totiž vede přes taktéž opravovaný úsek u křižovatky Tesla. Tam je přitom provoz omezen až do poloviny srpna a ve špičce se pravidelně tvoří kolony. Teď se situace ještě zhorší.

Silnice přes Malšovu Lhotu je od dnešního rána uzavřená. Například z Malšovic do Svinar se dostane jen objížďkou přes nedávno otevřený most přes Orlici. „Opravovat se bude za úplné uzavírky vozovka od Stříbrného rybníka po náves v Malšově Lhotě. Současně bude vybudován nový chodník k základní škole v Malšově Lhotě, který tam doposud chybí,“ uvedl ředitel Údržby silnic Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs.

Kruhový objezd u hypermarketu Tesco.
Hradec je blíže vysněné stezce

„Silnice v těchto místech je ve špatném stavu, navíc v určitých úsecích chybí chodníky. Celková oprava je skutečně potřeba,“ řekl k rekonstrukci náměstek hradeckého primátora Jiří Bláha. Na opravu silnice čekají místní obyvatelé už roky. Nynější termín ale mnohé rozladil. V době, kdy se úplně uzavře silnice v Malšově Lhotě, totiž platí také dopravní omezení na souběžně vedené silnici I/11 od křižovatky Tesla.

„Vzhledem k tomu, že oba investoři se po několika jednáních dohodli na tom, že opravu obou silnic je nutné provést v letošním roce, dochází k částečnému souběhu obou uzavírek,“ uvádí se v rozhodnutí krajského úřadu.

Lidé na sociálních sítích souběh akcí kritizují. „Poradíte nám, kudy budeme o prázdninách jezdit ze Svinar do města? Rozkopat obě přístupové cesty, to už chce vážně odvahu a nebo ztrátu příčetnosti,“ hodnotí rozhodnutí například Roman Tobišek.

Lezci z HZS Královéhradeckého kraje cvičili na Slovensku.
Hasiči na Slovensku trénovali záchranu z výšek